Website Danish Design WatchesDe oprichting van de Danish Design watches gaat terug tot 1988 toen S. Weisz Uurwerken BV een gat in de markt vond. De vraag naar moderne ontwerpen was groot maar het aanbod in design horloges was zeer klein.

Scandinavische ontwerpen zijn beroemd om hun eenvoudige, elegante en niet-obstructieve kenmerken. Een van de eerste ontwerpen van Danish Design is door de Deense designer Jan Egeberg gemaakt. Door de jaren heem hebben diverse andere Deense freelancers ontwerpen gemaakt voor deze collectie.

De uurwerken in de collectie hebben hoge kwaliteitsnormen, zoals anti-allergisch, comfortabel om te dragen en een zuiver design. Elk horloge heeft twee jaar wereldwijde garantie. Alle koffers zijn gemaakt van roestvrij staal, titanium of wolfraam en voorzien van ofwel mineraalglas of anti-reflecterende krasbestendig saffier kristalglas. De bandjes zijn ofwel gemaakt van echt leer of echt rubber en de armbanden zijn gemaakt van roestvrij staal, titanium of wolfraam.

Danish Design horloges zijn beroemd om zijn eenvoudige, elegante en niet-obstructieve design voor een zeer betaalbare prijs.